pets.gr forum

Για προβλήματα με εγγραφές ή recover κωδικών, επικοινωνήστε με το platongr@gmail.com

Go Back   : - : - : Pets.gr : - : - : Το πιο φιλόζωο website στο διαδίκτυο : - : - : - Forum > Σκύλοι, Γάτες, Πτηνά, Χάμστερ, Κουνέλια > Δεν είμαι ράτσας, είμαι φάτσας

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 13-01-2010, 01:32
Antigoni87 Antigoni87 is offline
Senior Member

Smile Ο Ιντεφίξ!

Ο Ιντεφίξ, ένα όμορφο γκριφόν κανίς 9 ετών, κι εγώ, σας καλησπερίζουμε!
Πλέον έχει μεγαλώσει ο μικρός μου, και έχει αρχίσει λιγάκι να φαίνεται αυτό (αν και πάντα ο μικρός μου θα είναι!). Πλέον κοιμάται αρκετές ώρες την ημέρα ενώ νεότερος κοιμόταν τη νύχτα και λίγο το μεσημέρι, παίζει μεν με μένα και τα παιχνίδια του αλλά κουράζεται και τα παρατάει πιο γρήγορα, και τρέχουν τα μάτια του εμφανώς περισσότερο. Κάτι κουρασμένα παλικάρια!
Έχω διαβάσει διάφορα για το πόσο ζουν τα γκριφόν κανίς αλλά οι γνώμες "τριίστανται"! Άλλοι λένε πάνω από 15 χρόνια, άλλοι 9-12 κι άλλοι 13-15. Γνωρίζει κάποιος υπεύθυνα;
Επίσης, είχε χρειαστεί να τον κουρέψουμε πριν 2 βδομάδες γιατί είχε μια δερματίτιδα (πέρασε τώρα) αλλά τις 2 τελευταίες μέρες τρέμει αρκετά, μες στο σπίτι. Ήρθε Αθήνα από Κρήτη πριν κάποιο καιρό, και στην Κρήτη έβγαινε στον κήπο για τσίσα του και ξανάμπαινε βιαστικός βιαστικός. Εδώ όμως βγαίνει 3 φορές τη μέρα βόλτα από ένα τέταρτο τουλάχιστον, αλλά νομίζω ότι κρύωσε. Ο κτηνίατρος είπε να δω πώς θα είναι αύριο, και αν χειροτερέψει να τον πάω, αλλά αφού τρώει και δεν έχει άλλα προβλήματα θεωρεί ότι δεν είναι σοβαρό. Απλώς λόγω της ηλικίας του φοβάμαι μήπως ένα κρύωμα μπορεί να του κάνει κακό... Σήμερα έτρεμε τόσο πολύ που τον είχα τυλίξει με κουβέρτες μπροστά σε σόμπα, και χρειάστηκε ένα 20λεπτο για να σταματήσει. Τι λέτε; Υγ. στη βόλτα φοράει πουλοβεράκι λόγω του κουρέματος αλλά δεν πρέπει να βοηθάει, γιατί κι έξω δείχνει να κρυώνει, ειδικά το πρωί. Τόσα χρόνια δεν το είχε ξαναπάθει! Όποιος γνωρίζει ας μου πει. Με ενδιαφέρει να μην μου πάθει κάτι σοβαρό από το (πιθανό) κρύωμα.
Ευχαριστώ!!
Reply With Quote
Old 13-01-2010, 08:29
platon's Avatar
platon platon is offline
Σκύλος

Υπεύθυνα για την ηλικία δεν μπορεί να απαντήσει κανένας, μόνο ο Θεός.

Ένας μέσος όρος για τα μικρόσωμα είναι τα 15 χρόνια. Μπορεί όμως να τα υπερβεί ένας σκύλος που ζει μέσα στο σπίτι και έχει την περιποίηση που πρέπει. Σε αντίθεση, ένας "παρατημένος" σκύλος, θα ζήσει λιγότερο.
Reply With Quote
Old 20-08-2010, 17:12
Τάνια's Avatar
Τάνια Τάνια is offline
Member

Αυτά τα έχουμε αντιμετωπίσει με τον τζούνιορ που είχε πατέρα(άγνωστο)και μητέρα (κανίς).Όταν έγινε 18 (σε τέτοι ηλικία πέθανε)Δεν έβλεπε,δεν άκουγε και δεν μύριζε καλά έτσι ήταν λιγότερο δραστήριος.Μπας το ίδιο υσχείει και με το κανίς σου???
Reply With Quote
Old 21-08-2010, 00:42
Antigoni87 Antigoni87 is offline
Senior Member

Γεια σου Τάνια! Το θέμα είναι 8 μηνών, πληροφοριακά
Ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον! Ο Ιντεφίξ ήταν απλώς κρυουλιάρης τελικά, μιας και το κούρεμα δε βοηθούσε με τέτοιο κρύο!
Γενικά είναι υγιέστατος και πολύ δραστήριος, και δεν έχει εμφανίσει προβλήματα όρασης και ακοής ακόμη. Μακάρι να ζήσει τόσα χρόνια όσο ο Τζούνιορ ο δικός σας! Αν συμβεί αυτό, έχουμε μια όμορφη 8ετία ακόμη μαζί του
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules