Κυριακή, 12 Απριλίου 2015 11:00

Ποτέ δε θα γλεντήσω το Πάσχα

Η θρησκεία διδάσκει αγάπη και συμπόνοια και οι άνθρωποι καταλαβαίνουν σφαγή και γλέντι.

Η παρανόηση του μηνύματος της θρησκείας φαίνεται από το πρώτο λεπτό μετά την Ανάσταση όπου όλοι εξαφανίζονται για να φάνε την μαγειρίτσα τους, ενώ για τον επόμενο χρόνο, δεν πρόκειται ούτε καν να περάσουν από εκκλησία.

Με σημαια την παράνοια - που χαρακτηρίζει τους Έλληνες - να κυριαρχεί κάθε χρόνο τις ημέρες του Πάσχα, ο παππάς Νικόδημος του Ιερού Ναού Απ. Παύλου στην Πάτρα, αποφάσισε να δωρίσει ένα ζωνταντό προβατάκι μετά από κλήρωση, το οποίο ήταν δεμένο στην εξέδρα της εκκλησίας και κάθε φορά που άκουγε καμπάνες και δυναμιτάκια σπαρταρούσε από το φόβο του.

Πόση αγάπη μπορεί να δείχνει αυτή η πράξη?

Φιλόζωοι αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, κάλεσαν την αστυνομία όμως το προβατάκι δεν την γλύτωσε γιατί όπως δηλώνουν δεν φαίνεται να αναγνωρίζει κανείς την κακοποίηση του ζώου.

Η φιλόζωη κυρία Κατερίνα Λαμπροπούλου που έδρασε υπερ του ανυπεράσπιστου ζώου, σε συνεργασία με την κυρία Μάρθα Πουλτίδου, υπόσχονται ότι θα κυνηγήσουν το θέμα, ενώ έχει ήδη ενημερωθεί ο Αρχιεπίσκοπος για να πάρει θέση σχετικά με το που σταματάει ο θεολογικός συμβολισμός και που ξεκινάει η κακοποίηση ενός ζώου που προορίζεται για σφαγή.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι σύμφωνα με τον νόμο, η πράξη αυτή συνιστά κακοποίηση.

 

Μαρίνα Λυμπεροπούλου