Τρίτη, 11 Μαρτίου 2003 02:00

Βοηθείστε μας να δημιουργήσουμε το δίκτυο των πιο φιλόζωων Pet-Shops

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ?Όσοι δεν πωλούν ζώα, όσοι δεν εμπορεύονται σκύλους, γάτες, άγρια, εξωτικά ζώα καθώς και πουλιά, μπορούν να διαφημιστούν δωρεάν, στο Πιο Φιλόζωο Website στο Διαδίκτυο.ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΦΕΛΟΣ?Σκοπός μας είναι η δημιουργία ενός δυνατού και ενημερωμένου δικτύου αρχικά για την Αθήνα, όπου οι φιλόζωοι θα αγοράζουν τα απαραίτητα για τα ζωάκια τους, από τα μαγαζιά που δεν εμπορεύονται και δεν εκμεταλλεύονται τα ζώα.

ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΠΩΛΗΣΗ ΣΤΑ PET SHOPS?

Η παραμονή των ζώων στα μαγαζιά, είναι επίπονη γιαυτά. Ένα κουτάβι, μπορεί να ζει μέσα σε γυάλινο κλουβί μέχρι και 7 μήνες ή ακόμα και ένα χρόνο, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να σηκωθεί, να κουνηθεί, να καθαριστεί, να ενεργηθεί σωστά. Αυτό έχει σοβαρά αποτελέσματα στην υγεία του, αλλά και στον χαρακτήρα του, αφού όσα ζώα εγκλωβίζονται, είναι πολύ νευρικά, τους λείπει η ανθρώπινη επαφή και γίνονται συχνά,
ανεξέλεγκτα άγρια. Αν ενδιαφέρεστε να αγοράσετε καθαρόαιμο ζώο, μπορείτε να αναζητήσετε κουτάβια, κατευθείαν από τους εκτροφείς της αντίστοιχης ράτσας.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟ ΖΩΩΝ

Όταν δείτε μαγαζί που εμπορεύεται ζώα, μην αγοράσετε από εκεί. Αγοράστε από τα μαγαζιά όπου πωλούνται μόνο τροφές και αξεσουάρ μικρών ζώων. Οι τροφές είναι οι ίδιες, το αποτέλεσμα όμως είναι διαφορετικό. Ίσως χρειαστεί να αλλάξετε τις συνήθειές σας, για κάτι το οποίο αξίζει να παλέψουμε όλοι, για κάτι το οποίο αξίζει να αλλάξουμε.

ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ?

Aγνοια? Αδιαφορία? Όποια και να είναι η αιτία, εμείς οι φιλόζωοι, οφείλουμε να προστατέψουμε τα πλάσματα για τα οποία νοιαζόμαστε, όπως και τους υπόλοιπους φιλόζωους. Η ομάδα Pets.gr-Stray.gr, έχει σαν στόχο, να ενημερώνει, να ενώνει και να βοηθάει τους φιλόζωους, να βρίσκουν λύσεις και να βοηθούν τα ζώα με κάθε δυνατό τρόπο.

ΠΩΣ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ?

Στείλτε μας την διεύθυνση, το τηλέφωνο και το όνομα του Pet Shop της γειτονιάς σας, που είναι κατά της πώλησης ζώων ή που ακόμα και για άλλους λόγους δεν πουλάει ζώα, ενημερώστε τους σχετικά με το δίκτυό μας και προτείνετέ τους να συμμετέχουν στην προσπάθειά μας, εντελώς δωρεάν. Εμείς θα φροντίσουμε, έτσι ώστε όλοι οι φιλόζωοι της περιοχής να αγοράζουν από εκεί.

...για τα ζώα
Ομάδα Pets.gr-Stray.gr