Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 05 Μαρτίου 2015 19:01

Απίθανα νέα για τους ελέφαντες των τσίρκο

Απίθανα νέα για τους ελέφαντες του τσίρκο Ringling Bros,

αφού μετά από αγώνες πολλών ετών κατάφεραν οι εθελοντές να πείσουν τους ιδιοκτήτες να βγάλουν από τα τσίρκο, τους ελέφαντες.

Ο φίλος μας ο Bryan Monell που έχει δώσει στην κυριολεξία μάχη με τα θηρία, ξεσηκώνοντας χιλιάδες εθελοντές και ευαισθητοποιώντας κόσμο ώστε να μποϋκοτάρει τα τσίρκο με ελέφαντες, δηλώνει πως «κλαίω από χαρά αυτή τη στιγμή, ευχαριστώ τους αμέτρητους ανθρώπους που δούλεψαν ακούραστα για τους ελέφαντες. Ευχαριστώ όλους εσάς που ήρθατε στις διαδηλώσεις, που γράψατε μηνύματα στο τσίρκο, για τις αμέτρητες συναντήσεις που κάναμε, για τα λόγια που είπατε σε συγγενείς και φίλους».

Παράλληλα ευχαριστεί και τους ιδιοκτήτες του τσίρκο Ringling Bros που επιτέλους αποφάσισαν να κάνουν το σωστό ακυρώνοντας τα θεάματα με τους ελέφαντες από τα τσίρκο τους. Τους προτρέπει δε, να κάνουν το ίδιο με τις τίγρεις και τα άλλα ζώα που επίσης ζορίζονται πολύ για να βγάλουν τα κόλπα που δείχνουν οι εκπαιδευτές τους με καμάρι.

Δηλώνει για τα υπόλοιπα ζώα «θα συνεχίσουμε να διαμαρτυρόμαστε μέχρι να σταματήσετε να κακοποιείτε ζώα. Τα υπόλοιπα τσίρκο όπως το Cole Brothers, το Universe Soul και όλα τα υπόλοιπα επίσης ακύρωσαν τα θεατρικά τους που είχαν ως «πρωταγωνιστές» τους ελέφαντες, μπράβο σε όλους, τα καταφέρατε, οι διαμαρτυρίες τελικά έπιασαν τόπο, το να μιλάς υπέρ των ζώων τελικά δουλεύει, σήμερα γιορτάζουμε, ενώ αύριο θα κοιτάξουμε πως θα συνεχίσουμε την προσπάθεια μας για τις τίγρεις και τα υπόλοιπα ζώα που ακόμα βασανίζονται μέσα στα τσίρκο».

Δείτε εδώ τη συνέντευξη του Bryan Monell στο παρα τρίχα του ΣΚΑΪ, το 2010.