Κυριακή, 09 Φεβρουαρίου 2014 10:49

Εξ αποστάσεως διάσωση σκύλου, μέσω Facebook!

Μια διαδικτυακή διάσωση κατάφεραν να κάνουν πριν λίγες ημέρες Έλληνες και ξένοι διασώστες ζώων, κοινοποιώντας την ιστορία που αναρτήθηκε μέσω Facebook.

Στις 23 Ιανουαρίου, ο μάνατζερ του Peninsula Humane Society στο San Mateo στην California, επικοινώνησε με το Pets.gr. Έψαχνε να βρει τον ιδιοκτήτη ενός έλληνα σκύλου που βρέθηκε εκεί. Από το μικροτσίπ του κατάλαβαν ότι προέρχεται από Ελλάδα. Το σκυλάκι κατέληξε στο κυνοκομείο αυτό που θεωρείται high kill shelter. Σ' αυτά τα κυνοκομεία τα ζώα παραμένουν λίγες μέρες και αν δεν βρεθεί ο ιδιοκτήτης, ή αν είναι άρρωστα, επιθετικά κλπ, θανατώνονται.

Δυστυχώς ενώ φαινόταν ότι το μικροτσίπ ήταν απο την Ελλάδα, δεν ήταν καταχωρημένο στα αρχεία καμίας βάσης δεδομένων και έτσι κατά ένα μεγάλο ποσοστό ο σκυλάκος δεν θα είχε αίσιο τέλος.

Ήταν όμως τυχερός! Λόγω της άμεσης ανταπόκρισης Ελλήνων και ξένων διασωστών και με περισσότερες από 1200 κοινοποιήσεις στο Facebook, ο μικρός σώθηκε!

Το ελληνόσκυλο είναι πολύ κοινωνικό, αγαπησιάρικο και όπως μας είπαν οι άνθρωποι που τον παρέλαβαν, είναι εξαιρετικού χαρακτήρα. Δείτε τον πως καμαρώνει μέσα στο αυτοκίνητο.

Μπράβο σε όλους, αλλά κυρίως ένα μεγάλο μπράβο στην Christine Dubois που ανέλαβε τον μικρό.

 

Μαρίνα Λυμπεροπούλου