Πέμπτη, 04 Αυγούστου 2005 18:15

Μια απίστευτη κτηνωδία έγινε γνωστή πριν λίγες μέρες

Την 15η Ιουλίου 2005 κατά τις 5 το απόγευμα, κάποιοι τουρίστες είδαν μια θαλάσσια χελώνα να εξέρχεται από τη θάλασσα σε μια παραλία στα νότια της Κρήτης μεταξύ Μύρτου και Ματάλων. Η χελώνα έδειξε σημάδια ότι πέθαινε, αλλά όχι από φυσικούς λόγους. Μετά από εξέταση παρατήρησαν ότι είχε καρφωμένο στο κεφάλι της ένα καρφί 12 εκατοστών! Το καρφί ήταν περασμένο από πάνω και έβγαινε κάτω από το σαγόνι της με τέτοιο τρόπο ώστε το ζώο να μην πεθάνει ακαριαία αλλά αργά και βασανιστικά απο ασιτία αφού δεν μπορουσε να ανοίξει το στόμα του για να τραφεί. Είναι βέβαιο ότι δεν ήταν ατύχημα και ότι κάποιος συνειδητά, από σαδισμό ή εκδίκηση, θέλησε να προκαλέσει στη χελώνα αυτόν τον φρικτό αργό θάνατο.

Ο δράστης παραμένει άγνωστος...

Η χελώνα ήταν ετοιμοθάνατη αλλά παρ’όλα αυτά είχε τις αισθήσεις της και ήταν εμφανές ότι υπέφερε. Ένας από τους τουρίστες που την βρήκαν κατάφερε να της αφαιρέσει το καρφί, που δεν είχε σημάδια αίματος ή εγκεφαλικού ιστού, με τον πιο ανώδυνο δυνατόν τρόπο και για μια στιγμή η χελώνα φάνηκε να χάνει τις αισθήσεις της. Της έβαλαν στην πληγή αδιάβροχη αντισηπτική κρέμα για να μην μολυνθεί και μετά από λίγο ανέκτησε κάποιες από τις δυνάμεις της. Οι τουρίστες αποφάσισαν να την αφήσουν να γυρίσει πίσω στη θάλασσα αφού η ίδια είχε δυνάμεις να κολυμπήσει μακριά και είκοσι λεπτά αργότερα είχε εξαφανιστεί. Δυστυχώς μετά από τέσσερις μέρες η χελώνα βρέθηκε νεκρή στον βυθό της θάλασσας, κοντά στην ακτή όπου είχε βρεθεί από τους τουρίστες.

Image

(Επίσης ένας από τους τουρίστες που βρήκαν την χελώνα μας έδωσε αυτό το γράμμα):

Η Σταυρωμένη Θαλάσσια Χελώνα στα Νότια της Κρήτης

Μετά από αυτή την κτηνωδία προκύπτουν τα παρακατω ερωτήματα:
Δεν φτάνει που για περισσότερο από 50 χρόνια οι άνθρωποι στην Κρήτη πετούν τόνους δυναμίτη στη θάλασσα, σκοτώνοντας έτσι ολόκληρο τον πληθυσμό των ψαριών γύρω από τις ακτές τις Κρήτης και προκαλώντας οικολογική καταστροφή αποκαλυπτικών διαστάσεων, μόνο και μόνο για να ικανοποιήσουν την προσωπική, εγωιστική τους λαιμαργία;!

Image

Έτσι οι τίμιοι και καλοί ψαράδες που δουλεύουν σκληρά αδυνατούν να βρουν ψάρι για να κερδίσουν τα προς το ζην, και για τις σπουδές των ίδιων των παιδιών τους που ελπίζουν σε ένα καλύτερο αύριο. Δεν φτάνει που τα τελευταία δέκα χρόνια δεν έχει φανεί σχεδόν καμία φώκια στις νότιες ακτές της Κρήτης;! Δεν φτάνει που τα δελφίνια έχουν εξαφανιστεί ολοκληρωτικά από τα νότια της Κρήτης αφού ψαράδες–όπως έχω ο ίδιος δει με τα μάτια μου- τα πυροβολούν;!

Όχι! Απ’ότι φαίνεται ούτε μια ολοκληρωτική οικολογική καταστροφή φτάνει. Έφτασε ο καιρός που ένα από τα ομορφότερα και ευγενέστερα ζώα της θάλασσας, η θαλάσσια χελώνα, σταυρώνεται. Γιατι;! Όταν οι άνθρωποι καταστρέφουν το περιβάλλον για δικό τους «όφελος» είναι κάτι κακό. Αλλά αυτός ο βασανισμός της θαλάσσιας χελώνας είναι κάτι το αδιανόητο.

Image

Την στιγμή που βρεθήκαμε αντιμέτωποι με την απελπιστική κατάσταση αυτής της πανέμορφης, αθώας χελώνας αρχίσαμε να κλαίμε. Προσωπικά ένιωσα να ντρέπομαι που ανήκω στο ανθρώπινο είδος. Μπορεί για τον πολύ κόσμο που ακούει καθημερινά για πολέμους και για τρομοκρατικές επιθέσεις αυτή η είδηση να του φανεί ασήμαντη, και άλλωστε μιλάμε μονάχα για ένα ζώο, έτσι δεν είναι; Σας διαβεβαιώνω όμως ότι το να κοιτάξετε μέσα στα μάτια και την ψυχη της σταυρωμένης θαλάσσιας χελώνας θα συγκλονιστείτε στα βάθη της ψυχης σας το ίδιο και θα συνειδητοποιήσετε ότι έχετε έρθει αντιμέτωποι με τις πράξεις ενός επικίνδυνου ψυχοπαθή, σαδιστή που κυκλοφορεί ανάμεσά μας και μπορεί να βλάψει εσάς και τα παιδιά σας. Πρόκειται για ένα είδος για το οποίο οι σοφοί λένε πως δεν έχει όνομα και για το οποίο ο Κύριος είπε: «θα ήταν καλύτερα να μην είχε γεννηθεί ποτέ».

Image

Έχω δει και έχω ακούσει πολλά εγκλήματα εις βάρος της φύσης και των ζώων και υπάρχουν χιλιάδες παραδείγματα κακομεταχείρησης και βασανισμού ζώων στο νησί μας. Αλλά για μένα αυτή η σταύρωση της θαλάσσιας χελώνας στα νότια της Κρήτης ήταν το πιο σοκαριστικό γεγονός γιατί μου θύμισε και τη σταύρωση του Κυρίου μας. Μου έδειξε ότι το σαδιστικό μίσος συνεχίζει να υπάρχει και να ψάχνει για αθώα θύματα.

Και όσο για σένα που κάρφωσες το καρφί στο κεφάλι της χελώνας:
Για κάποιο λόγο πιστεύω ότι θα ακούσεις για αυτό και έτσι θα μάθεις ότι δεν μπορείς να κάνεις τις άρρωστες αυτές πράξεις σου στο σκοτάδι χωρίς η αλήθεια να μαθευτεί και να λάμψει το φως της δικαιοσύνης. Πρέπει να ξέρεις ότι τη στιγμή που έβαζες το καρφί στο κεφάλι της χελώνας την ίδια ώρα, χωρίς να το ξέρεις, το κάρφωνες και στο δικό σου άρρωστο μυαλό και στην γεμάτη από μίσος καρδιά σου. Λυπάμαι για σένα όπως λυπήθηκα και για την χελώνα απλά για σένα δεν θα κλάψω. Θα σε συμβούλευα να παραδωθείς στην αστυνομία ή να μιλήσεις σε έναν παπά ή να πας σε μια ψυχιατρική κλινική. Μπορεί αυτοί να καταφέρουν να βγάλουν το καρφί από την ψυχή σου και από την καρδιά σου. Αλλά σε διαβεβαιώνω, ο Θεός μάρτυς μου, δεν μπορείς να κρυφτείς.

Image

Τελειώνοντας θα ήθελα να επισημάνω ότι οι άνθρωποι στην Κρήτη δεν είναι βάρβαροι και πρωτόγονοι όπως τον δράστη. Αντιθέτως, δεν υπάρχει άλλο μέρος που μπορούμε να βρούμε ανθρώπους με τόση αφοσίωση και αγάπη στο Θεό και με καρδιές γεμάτες υπερηφάνια όπως στο νησί μας. Πουθενά οι ξένοι δεν μπαίνουν στην καρδιά των ανθρώπων που τους φιλοξενούν όπως μπαίνουν στην καρδιά των Κρητικών. Αλλά τελευταία υπάρχει μια γενική απογοήτευση από τη μεριά των τουριστών. Την ίδια ώρα που δυσκολεύονται με τα λεφτά λόγω του ευρώ, δίνεται και μια συνεχής αρνητική εικόνα του νησιού για διάφορους λόγους. Το άρθρο αυτό δεν έχει το σκοπό αρνητικής διαφήμισης αλλά το γράφω ως παράπονο για την κακομεταχείρηση των ζώων και την καταστροφή της θάλασσας στην Κρήτη.

Image

Image

Image

Οι άνθρωποι της Κρήτης πρέπει να σηκώσουν το ανάστημα τους ενάντια αυτής της καταστροφής της όμορφης θάλασσάς μας, έτσι ώστε να ξαναδούμε τα μυστηριώδη χρώματα του φαγκριού, τον ρουμπινένιο σκάρο και σύννεφα από ασημένιους σαργούς. Να μας ξαναχαιρετίσει με τα μεγάλα της γλυκά μάτια η φώκια. Να ξαναγυρίσουν ανενόχλητες οι πανέμορφες θαλάσσιες χελώνες για να γεννήσουν τα αυγά τους μέσα στην ειρηνική ησυχία της νύχτας στην άμμο των παραλιών της Κρήτης. Να συνεχίσουν τα δελφίνια να χορεύουν στην επιφάνεια του κρυστάλλινου νερού της θάλασσας που λαμπυρίζει κάτω από το πιο όμορφο φως της γης: Το φως της Κρήτης!

 

Με σεβασμό προς κάθε είδους ζωής
Εραστές της Κρήτης