Πέμπτη, 09 Φεβρουαρίου 2006 18:07

Το Ε.Κ.Π.Α.Ζ. απευθύνει έκκληση στους ευαισθητοποιημένους πολίτες για βοήθεια

Εδώ και δέκα ημέρες καταφθάνει καθημερινά στο Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης 'Aγριων Ζώων (Ε.Κ.Π.Α.Ζ.) πολλαπλάσιος αριθμός πουλιών για νοσηλεία σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα. Η κύρια αιτία για αυτό είναι ο μεγάλος αριθμός εισαγωγής κύκνων. Κάθε μέρα πάνω από τρεις κύκνοι φτάνουν στο Ε.Κ.Π.Α.Ζ. για νοσηλεία. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι εξαντλημένοι, τρεις τουλάχιστον είναι πυροβολημένοι, ένας με ηλεκτροπληξία και τέσσερις έφτασαν έπειτα από επιχείρηση διάσωσης – απεγκλωβισμού ενός ολόκληρου κοπαδιού από δίχτυα που στήθηκε χθες στη λίμνη Βιστωνίδα από το Δασαρχείο Ξάνθης, τον Κυνηγετικό Σύλλογο Ξάνθης και την κτηνιατρική υπηρεσία της Νομαρχίας Ξάνθης.

 

Το Ε.Κ.Π.Α.Ζ. είναι αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που στηρίζεται στην εθελοντική προσφορά εργασίας και δεν έχει ανεξάντλητα κεφάλαια για να μπορέσει να επιτελέσει με άνεση το έργο του. Τα περισσότερα από τα πουλιά αυτά απαιτούν μακροχρόνια και ιδιαίτερα δαπανηρή θεραπεία με εξειδικευμένα φάρμακα. Το γεγονός αυτό ανεβάζει απότομα το κόστος λειτουργίας του Κέντρου Περίθαλψης. Για αυτό κάνουμε έκκληση σε όλο τον ελληνικό λαό να συμβάλει άμεσα στη δράση του Ε.Κ.Π.Α.Ζ. είτε με την αγορά των απαραίτητων για τα ζώα φαρμάκων είτε με οικονομική βοήθεια καθώς και με προσφορά εθελοντικής εργασίας συμμετέχοντας ενεργά στη δράση του.

Έχουμε επείγουσα ανάγκη από:

Κροκέτες για γάτες και σκύλους
Baytril
Sporanox
Dexamethasone
Fucidine (αλοιφή και γάζες)
Panacur
Amoxil
Baycox
Konakion
Negerol
Pulvo
Οροί (LR, Dextrose 5%, Φυσιολογικός)
Γάντια latex
Μάσκες χειρουργείου
Γάζες
Σύριγγες 0.5, 1, 20 και 60 ml

Παρακαλούμε τον κόσμο που θέλει να βοηθήσει να επικοινωνεί μαζί μας στα τηλέφωνα: 2297031338, 2310724969 και 6973639115. Λογαριασμός τραπέζης: ΕΜΠΟΡΙΚΗ 52337399

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το δελτίο τύπου: 6973639115

Καλπάκης Σταύρος

 

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΑΓΡΙΩΝ ΖΩΩΝ
Αστική μη κερδοσκοπική εταιρία
Τ.Θ. 57, 180 10 Αίγινα
Τηλ. 2297031338
www.ekpaz.gr, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Βραβείο Ακαδημίας Αθηνών 1992
Μέλος του International Wildlife Rehabilitation Council