Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου 2006 02:18

Το Pet Shop της φρίκης

Εικόνες φρίκης που τα μάτια ενός φιλόζωου ποτέ δεν θα ξεχάσουν... Εικόνες σαδιστικές, ύμνος της ανθρώπινης ανευθυνότητας και αδιαφορίας. Απανθρακωμένα πλάσματα πακεταρισμένα μέσα στα μαρτυρικά κλουβιά τους. Εγκλωβισμένα πίσω από τα αλύγιστα σίδερα, περίμεναν μάταια το "αφεντικό" που δεν πρόλαβε να τα υιοθετήσει... Και πριν βρεθεί το "αφεντικό" τους, ως απρόσμενος επισκέπτης όρμησαν κατά πάνω τους οι φλόγες, τα τύλιξαν ξαφνικά και τα οδήγησαν σε οδυνηρό και αργό θάνατο. Οι γείτονες θυμούνται ακόμα τις φωνές και τα ουρλιαχτά από τα 1500 αιχμάλωτα ζώα, εμπορεύματα του Pet shop της Λεωφόρου Βάρης- Κορωπίου όταν εκείνα πάλευαν άνισα με την φωτιά τα χαράματα της Τρίτης 24 Οκτωβρίου. Κανείς ωστόσο δεν πρόλαβε ή δεν... θέλησε να επέμβει εγκαίρως. Ζώα ήταν.

Η πυρκαγιά ρούφηξε κάθε ίχνος ζωής στο κατάστημα... Λίγες ώρες μετά την κατάσβεση της φωτιάς τα γαβγίσματα και τα κελαιδήματα έδωσαν την θέση τους στην μυρωδιά της τσίκνας και της... καμένης σάρκας των αθώων πλασμάτων. Απανθρακωμένα κουτάβια, πτηνά, μαϊμούδες, χάμστερ πίσω από μαυρισμένα κάγκελα. Και ένα καρβουνιασμένο κουτάβι που μόλις πρόλαβε να βγάλει το ποδαράκι και την μουσούδα του κάτω από τα σύρματα. Λίγο ακόμα και θα είχε γλιτώσει. Αλλά Ζώο ήταν.

Σύμφωνα με τον "φιλόζωο" ιδιοκτήτη του Pet Shop η φωτιά είχε εμπρηστικό χαρακτήρα αφού προηγήθηκε διάρρηξη στο μαγαζί από κακοποιούς. Ποια πράγματα "αξίας" προμηθεύτηκαν οι ληστές δεν γνωρίζει όμως ούτε ο ίδιος. Το μόνο που έκανε ο γραφικός έμπορος των ζώων ήταν να περιφέρεται αναμαλλιασμένος με ένα τσιγάρο στο χέρι και να σπαράζει για την χρεοκοπία του "Πολύτεκνος είμαι και έχασα 120.000 Ευρώ με αυτή την πυρκαγιά... Πως θα τα βγάλω πέρα; Πάνε και τόσες ψυχούλες..." έλεγε στα κανάλια για να κλείσει τα στόματα μερικών.

Κωμικό θα ήταν να αναρωτηθεί κανείς για σύγχρονα μέσα πυρασφάλειας αφού το μόνο που είχε προβλέψει το κατάστημα ήταν οι πυροσβεστήρες χειρός που λειτουργούν μόνο από ανθρώπινο χέρι. Και προφανώς είχαν τοποθετηθεί μόνο για να σώσουν ανθρώπινες ζωές. Εξάλλου τα υπόλοιπα 1500 πλάσματα... Ζώα ήταν...

Για αυτά τα ζώα το μαρτύριο τελείωσε ευτυχώς μια και καλή. Εκατοντάδες χιλιάδες άλλα όμως έμψυχα εμπορεύματα καθημερινά διανύουν τον μικρό τους Γολγοθά και διατρέχουν τον ίδιο κίνδυνο. Μόνα τους μέσα στα στενάχωρα κλουβιά των Pet Shops και κάτω από ενοχλητικές λάμπες. Συνεχίζουν να στέκονται στις βιτρίνες για να τα θαυμάζουμε και αν μια μέρα χαθούν λόγω ανθρώπινης ανευθυνότητας... όλοι θα πουν έτσι απλά Ζώα ήταν!

Μαρία Αντωνοπούλου
Stray.gr