Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2006 21:53

Cheeta ο χιμπατζής

Ο οργανισμός C.H.E.E.T.A, σημαίνει Creative Habitats and Enrichment for Endangered & Threatened Apes. Με λίγα λόγια, είναι ένα άσυλο που φιλοξενεί πίθηκους που χρησιμοποιήθηκαν σε ταινίες και σε άλλα θεάματα.

Cheeta

Ο Dan Westfall, ιδρυτής του ασύλου, ξεκίνησε αυτή τη προσπάθεια, όταν υιοθέτησε την Τσίτα των ταινιών του Ταρζάν. Τότε δημιούργησε ένα άσυλο, όπου προσφέρει στέγη, ηρεμία, φροντίδα και κοινωνικοποίηση των πιθήκων που δούλεψαν για ταινίες και μετά ήταν ανεπιθύμητες. Όπως είναι γνωστό, οι πίθηκοι χρησιμοποιούνται σε ταινίες μέχρι την ενηλικίωσή τους γιατί μετά αρνούνται να υπακούσουν και γίνονται ανυπόμονοι, με αποτέλεσμα να πωλούνται σε πειραματικά εργαστήρια ως πειραματόζωα. Στο άσυλο υπάρχουν χιμπατζίδες, ουρακοτάγκοι και μαϊμούδες.

Cheeta

Cheeta

Η Τσίτα είναι ο πιο διάσημος πίθηκος του κόσμου αλλά και ο γηραιότερος, καθώς έχει ξεπεράσει τα 74 χρόνια ζωής, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας του είδους είναι τα 45 χρόνια. Η Τσίτα είναι αρσενικός πίθηκος και έχει καταγραφεί και στο βιβλίο Γκίνες ως ο γηραιότερος χιμπατζής.

Cheeta

Η αγαπημένη ασχολία του Τσίτα, είναι να ζωγραφίζει. Ζωγραφίζει εντυπωσιακούς πίνακες με πινέλο, οι οποίοι πωλούνται μέσω Internet, προσφέροντας ενίσχυση στο άσυλο όπου ζει ο ίδιος και οι άλλοι πίθηκοι. Πολλοί είναι αυτοί που αγοράζουν πίνακα του Τσίτα, ο οποίος υπογράφει τα έργα του, με ένα δαχτυλικό αποτύπωμα.

Cheeta

Στο https://cheetathechimp.org, μπορείτε να αποκτήσετε το δικό σας πίνακα του γλυκήτατου Τσίτα, να τον δείτε να παίζει πιάνο ή να γνωρίσετε και τους άλλους πίθηκους που έχει αναλάβει το άσυλο.

Σημείωση:
Ο Τσίτα και ο Don μου έστειλαν το εξής μήνυμα για την παρουσίαση της δουλειάς τους στο Pets.gr. Τους εύχομαι καλή επιτυχία.

Hi Marina,

Thanks for putting us on your website.

Dan & Cheeta