Δευτέρα, 03 Δεκεμβρίου 2007 05:00

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ-Σχολή Επιστημών της Διοίκησης (ΣΕΔ)

Δελτίο Τύπου Πολύ συχνά παρατηρούνται φαινόμενα κακοποίησης ζώων, πράγμα που όταν γίνεται αντιληπτό μας σοκάρει και μας στενοχωρεί. Δυστυχώς πρόσφατα κάτι ανάλογο συνέβη στο νησί μας .Ταραχτήκαμε, θυμώσαμε ,ευαισθητοποιηθήκαμε. Το θέμα πήρε πολύ μεγάλες διαστάσεις και ξαφνικά ο καθένας μας μπήκε στο ρόλο του δικαστή εξαπολύοντας ατέλειωτα κατηγορώ. Σίγουρα αυτή είναι η πρώτη ενστικτώδης αντίδραση και ευτυχώς που ακόμα θυμώνουμε. Όμως τι γίνεται μετά από αυτό? Εκεί τελειώνουν οι ευθύνες μας? Εκεί τελειώνει η συμβολή μας στην κοινωνία; ¶ποψη μας είναι πως σαφώς και δεν μένουμε εκεί. Ο καθένας θα έπρεπε να σκεφτεί τι μπορεί να κάνει, για να αποτραπούν στο μέλλον τέτοιες ενέργειες.
Έτσι λοιπόν η Επιτροπή Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου με την Χιακή Κοινωνία σε συνεργασία με τον Φιλοζωικό Σύλλογο Χίου και την AIESEC (φοιτητικό οργανισμό που δραστηριοποιείται στο Πανεπιστήμιο), διοργανώνουν μια ημερίδα με θέμα την Φιλοζωία και τις σχέσεις ανθρώπου και ζώων γενικότερα, ανοικτή για όλους όσους πιστεύουν πως αυτό το θέμα τους αφορά. Για όσους θέλουν να ενημερωθούν και να μην μένουν μόνο θεατές.

ΓιΆ αυτό λοιπόν σας προσκαλούμε, αν αισθάνεστε πως αυτό το θέμα πραγματικά σας ενδιαφέρει, να παραβρεθείτε στην ημερίδα «Ζώα – Ζωή – Ανθρωπος» η οποία θα λάβει χώρα στο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Αιγαίου (όπισθεν Μιχαλείου Κτιρίου) την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2007, 16.00.
Και αν είστε πολύ μακριά και σας είναι δύσκολο να έρθετε, σκεφτείτε τι μπορείτε να κάνετε στην τοπική σας κοινωνία και πάρτε την πρωτοβουλία!

Εκ μέρους της επιτροπής διοργάνωσης

Γιάννης Καρκαζής Πέπη Μπουσέ Κωνσταντίνος Ταυλαρίδης
Κοσμήτορας ΣΕΔ και Αντιπρόεδρος Φιλοζωικού Αντιπρόεδρος AIESEC
Πρόεδρος Επιτροπής Συλλόγου Χίου Πανεπιστημίου Αιγαίου
Διασύνδεσης


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

16.00-16.15: Προσφωνήσεις/χαιρετισμοί διοργανωτών
16.15- 16.20: Προβολή Video
16.20- 16.35: Εισήγηση κ. Πέπης Μπουσέ, Αντιπροέδρου Φιλοζωικού Συλλόγου Χίου
με θέμα:
«Το ζώο ως ανιδιοτελής σύντροφος του ανθρώπου»
16.35- 16.50: Εισήγηση του κ. Παναγιώτη Καρατζάνου, Κτηνιάτρου, με θέμα:
«Βία στα ζώα και σχετικές στατιστικές έρευνες σε Ελλάδα και Εξωτερικό»
16.50- 17.05: Εισήγηση του κ. Κωνσταντίνου Ταυλαρίδη, Αντιπροέδρου AIESEC
Πανεπιστημίου Αιγαίου με θέμα:
«Η οικοσυστημική διάσταση του τρίπολου
“ζώα – ζωή – άνθρωπος”»

17.05- 17.20: Διάλλειμα – καφές
17.20- 18.00: Διάλογος και ελεύθερη συζήτηση