Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2002 05:00

Τρίποδο σκυλί της αστυνομίας, στον τόπο του εγκλήματος.

Ο Snoopy, το σκυλί της αστυνομίας, είναι σε συνεχή πάλη ενάντια στους εγκληματίες έμπορους ναρκωτικών, παρά τα τρία του πόδια. Δουλεύει πυρετωδώς για την αστυνομία του Wiltshire, ενώ πρόσφατα τα Χριστούγεννα έχασε το ένα του πόδι. Το σκυλί είναι ένα English Spaniel επτά χρονών και είναι ιδιαίτερα δραστήριο στην εύρεση ναρκωτικών, πυροβόλων και πυρομαχικών.

Αρχικά ο Snoopy ήταν δώρο από την αστυνομία της Ουαλίας αλλά είναι το πιο ενεργό μέλος στο τμήμα των σκύλων από το 1998 και έχει πιάσει διάφορους εγκληματίες.
Ο εκπαιδευτής/συνάδελφός του, λέει πως αναπτύχθηκε αρθρίτιδα στο πίσω πόδι του σκύλου προς το τέλος του περασμένου χρόνου, αφού ένα τραύμα του έγινε μόλυνση.

Μετά από συμβουλές του κτηνιάτρου, η απόφαση λήφθηκε για να ακρωτηριαστεί το πόδι. Μετά από μία σύντομη περίοδο ανάκτησής, είναι και οι δύο πίσω στο τμήμα των σκύλων.

Ο Snoopy είναι ένα πραγματικά δυναμικό σκυλί αναζήτησης, είχε πάρα πολλές επιτυχίες και η απώλεια του ποδιού του δεν φαίνεται να έχει καμία αρνητική επίδραση πάνω του. To σκυλί σύντομα θα αποσυρθεί και θα ζήσει με τον χειριστή και την οικογένειά του, μόλις εκπαιδευτεί ένα κουτάβι για να τον αντικαταστήσει.

Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας του Wiltshire είπε: Δεν γνωρίζουμε κανένα άλλο σκύλο με τρία πόδια που να εργάζεται στην αστυνομία σε ολη τη χώρα. Είναι πολύ σημαντικός αν και φαίνεται λίγο περίεργος τώρα.