Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 16 Απριλίου 2009 11:08

Μαύρη Αγορά Ζώων

Σκυλιά φυλακισμένα σε κοντέινερΥπό άθλιες συνθήκες λειτουργούσε παράνομο εκτροφείο κατοικιδίων Πενήντα τέσσερα σκυλιά έσωσαν πριν από λίγες ημέρες φιλόζωοι από παράνομο εκτροφείο σκύλων, που λειτουργούσε υπό άθλιες συνθήκες στα Δερβενοχώρια. Τα ζώα βρέθηκαν να ζουν κλεισμένα σε κοντέινερ και σε ψυγεία, μέσα στη βρωμιά και στις ακαθαρσίες τους, χωρίς καμία παρακολούθηση αφού οι ιδιοκτήτες τους τα είχαν εγκαταλείψει επί μήνες, με μόνη «φροντίδα» να τα ταΐζουν μία φορά στις δέκα ημέρες. Ολα τα σκυλιά είναι καθαρόαιμα και εκτρέφονταν για να διοχετευτούν στη μαύρη αγορά ζώων συντροφιάς που λειτουργεί στη χώρα μας.

 

Στο σύνολό τους, τα ζώα πάσχουν από σοβαρότατες αρρώστιες, όπως ψωρίαση και δερματίτιδα, ενώ άλλα έχουν τυφλωθεί και ορισμένα είναι ημιπαράλυτα. Ακόμη, ορισμένα βρέθηκαν γδαρμένα αφού, λόγω της ασιτίας, είχαν αρχίσει να τρώγονται μεταξύ τους. Επίσης, ορισμένα έχουν χάσει τα δόντια τους, στην προσπάθειά τους να ανοίξουν τρύπα στο κοντέινερ για να απελευθερωθούν. Από τα 54 σκυλιά, τα 35 φιλοξενούνται σε πανσιόν ή σε κτηνιάτρους και άλλα έχουν μοιραστεί σε ζωοφιλικές οργανώσεις ή έχουν υιοθετηθεί από φιλόζωους. Ολα τα ζώα πέρασαν από κτηνιατρικές εξετάσεις και βρίσκονται υπό θεραπεία, προκειμένου να αποκατασταθεί η υγεία τους.

Ο μαζικός εμβολιασμός των ζώων και η αρωγή των κτηνιάτρων έχουν ξεπεράσει σε κόστος τα 15.000 ευρώ. Για αυτόν τον λόγο, η Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία κάνει έκκληση για οικονομική βοήθεια (Εθνική Τράπεζα, αριθμός λογαριασμού: GR9001100 59000000 5929600 954-Σωματείο Περίθαλψης και Προστασίας Αδέσποτων Ζώων).

Οσοι επιθυμούν να υιοθετήσουν ένα από τα σκυλιά, μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 6946 204836.


https://www.pfo.gr
πηγή: Το Βήμα