Σάββατο, 16 Μαΐου 2009 04:48

Ο Όσκαρ που πάει παντού!!

Η Ελλάδα μπορεί να βρίσκεται πολύ μακριά από το κλουβί του καταφυγίου αδέσποτων σκύλων στο Cape Town της Νότιας Αφρικής αλλά παρΆ όλα αυτά αποτελεί την δέκατη στάση του Όσκαρ, ενός πρώην αδέσποτου σκύλου η οποίος κάνει τουρνέ σε όλο τον κόσμο με στάσεις σε 33 χώρες σε 5 ηπείρους. Το Ελληνικό Ταμείο Μέριμνας Ζώων (GAWF) και οι Φίλοι των Ζώων Ν. Φιλαδέλφειας θα τον υποδεχτούν την Τετάρτη στις 20 Μαΐου στην Αθήνα. Σαν σκοπό έχει να απελευθερώσει όλους τους υπόλοιπους σκύλους που συνεχίζουν να βρίσκονται σε κλουβιά εκτίοντας μια ποινή για εγκλήματα που δεν έχουν διαπράξει!
Ο Όσκαρ, μπορεί να υιοθετήθηκε από την Joanne Lefson που έχει τις ίδιες απόψεις με τον Όσκαρ αλλά δεν ξέχασε τα σκυλάκια που έμειναν πίσω και που τα περισσότερα είναι καταδικασμένα σε θάνατο. Η ευγνωμοσύνη του είναι τόσο μεγάλη που πήρε την Joanne και κάνουν το γύρο του κόσμου και ελπίζουν να πείσουν τους ανθρώπους ότι τα σκυλιά που υιοθετούνται από τα καταφύγια γίνονται θαυμάσιοι φίλοι και σύντροφοι, έτοιμοι να δώσουν όλη την αγάπη και ευγνωμοσύνη που σώζονται από τα κλουβιά των καταφυγίων.

Image

Ο Όσκαρ, η Joanne και ένας κάμεραμαν ξεκίνησαν το ταξίδι τους με ονομασία ΅World Woof TourΆ από το Cape Town στις 2 Μαΐου και ελπίζουν ότι θα επιστρέψουν πίσω στις 4 Οκτωβρίου για να γιορτάσουν την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων. Σε αυτούς τους 5 μήνες θα επισκεφθούν πάνω από 60 σωματεία και καταφύγια και εκατοντάδες σκυλάκια προς υιοθεσία. Θα πάνε στον Αμαζόνιο, στο Βουνό Φίτζι, στο Νεπάλ και τη Μόσχα, στη Βραζιλία. Θα κάνει το γύρο της Αθήνας με το κόκκινο λεωφορείο για τους τουρίστες μαζί με φίλους του GAWF και του Σωματείου της Ν.Φιλαδέλφειας.

Θα διαλέξει ένα φίλο από τα σκυλάκια του σωματείου της Ν. Φιλαδέλφειας και θα του απονείμει το «Οσκαρ» με σκοπό να τον βοηθήσει να βρει πιο γρήγορα οικογένεια.

Λιγότερο από το 5% των σκυλιών στα καταφύγια υιοθετούνται, κυρίως διότι οι Έλληνες προτιμούν τις ράτσες. Αλλά ο Όσκαρ θέλει να μάθουν όλοι ότι τα σκυλιά καταφυγίου είναι εξίσου αν όχι καλύτεροι σύντροφοι για τον άνθρωπο. Σας περιμένουμε όλους στην επίσκεψη που θα κάνουμε στο καταφύγιο της Ν.Φιλαδέλφειας καθώς και στη βόλτα με το λεωφορείο το απόγευμα σε όλη την Αθήνα.

ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΥΠΟ: Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το χρονοδιάγραμμα επικοινωνήστε με 210 3840010 & 6944 240222, Carol McBeth. Επίσης πληροφορίες για την τουρνέ και τον Όσκαρ στο www.worldwooftour.com