Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2010 05:00

Διάσωση σκύλου από την Πυροσβεστική και την ΕΜΑΚ

  Τα σωματεία της ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΖΩΟΦΙΛΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ επιθυμούν να κάνουν γνωστό σε πανελλαδικό και πανευρωπαϊκό επίπεδο, το περιστατικό της διάσωσης σκύλου και να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους στους άνδρες που συνέβαλαν σΆ αυτή.     Στο θέρετρο του Πολεμικού Ναυτικού στην Αγία Μαρίνα Μαραθώνα, στην Ναυτική Βάση Νοτίου Ευβοϊκού, η λεβεντιά και η ανθρωπιά περίσσεψαν.   ¶νδρες που υπηρετούν στην βάση, ομάδα ανδρών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και άνδρες της ΕΜΑΚ, μετά από πολύωρες προσπάθειες, κατάφεραν να απεγκλωβίσουν σκυλάκι που είχε παγιδευτεί σε αγωγό ομβρίων υδάτων και ήταν καταδικασμένο να πεθάνει από ασφυξία. Το ζώο ούρλιαζε και έκλαιγε πανικόβλητο και έγινε αντιληπτό από άνδρες της βάσης οι οποίοι προσπάθησαν να το ελευθερώσουν, χωρίς επιτυχία, διότι οι συνθήκες εγκλωβισμού του ήταν ιδιαίτερα δύσκολες.  
 
Στον τόπο του περιστατικού βρέθηκε μέλος του ζωοφιλικού σωματείου "Ζωοφιλική Σαλαμίνας" που ανήκει στην ομάδα των σωματείων της πανελλαδικής συντονιστικής επιτροπής ζωοφιλικών σωματείων.Στην συνέχεια κλίθηκαν η πυροσβεστική και η ΕΜΑΚ για να βοηθήσουν στην προσπάθεια.
 
Image
ΠαρΆ όλο που το περιστατικό συνέβη στα μέσα του Αυγούστου και η θερμοκρασία ήταν ιδιαίτερα υψηλή, τα παλληκάρια δούλεψαν ασταμάτητα επί ώρες και μέχρι την στιγμή που έβγαλαν το σκυλάκι από τον αγωγό.
 
Τα σωματεία της "ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΖΩΟΦΙΛΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ" χαιρετίζουν την προσπάθεια αυτή που είχε αποτέλεσμα την σωτηρία του ζώου.
 
Δυστυχώς το αυτονόητο του σεβασμού σε κάθε είδους ζωή, αποτελεί το σπάνιο για την χώρα μας και για τον λόγο αυτό ενέργειες τέτοιου είδους είναι φωτεινά παραδείγματα και πρέπει να γίνονται ευρέως γνωστά.
 
Ελπίζουμε πως τέτοιου είδους παραδείγματα θα έχουν μιμητές και θα συντελέσουν στην αλλαγή της νοοτροπίας όλων αυτών που θεωρούν τα ζώα ανάξια κάθε σεβασμού και τα εγκαταλείπουν, τα κακοποιούν και τα δολοφονούν με απίστευτη σκληρότητα.
 
Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΖΩΟΦΙΛΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.