Δευτέρα, 08 Οκτωβρίου 2001 03:00

Πόσο σημαντικοί έιναι οι πρώτοι μήνες με το γατάκι μου;

Οι πρώτοι μήνες με το γατάκι σας είναι πολύ σημαντικοί. Στον πρώτο χρόνο της ζωής του, το γατάκι σας θα αποκτήσει τις περισσότερες, αν όχι όλες, του τις συνήθειες, καλές και κακές. Συνεπώς είναι η καλύτερη περίοδος για να εκγυμνάσουμε το γατάκι μας και να αποφύγουμε μελλοντικά προβλήματα συμπεριφοράς. Αυτό που στην ηλικία των πέντε μηνών μπόρει να φαίνεται χαριτωμένο μπορεί στην ηλικία των πέντε ετών να μήν είναι και τόσο αστείο.

Είναι άλλωστε πολύ πιο εύκολο να μάθουμε στο ζωάκι μας απο την αρχή τους σωστούς τρόπους συμπεριφοράς παρά να περιμένουμε να του κόψουμε μετά τις κακές συνήθειες. Σε νεαρή ηλικία είναι επίσης πιο εύκολο να μάθουμε στο γατάκι μας να φοράει κολλάρο (αν και τα περισσότερα κολλάρα είναι πολύ "ισχυρά" για γάτες), να βρίσκεται κοντά σε ανθρώπους, να μην ανεβαίνει στον πάγκο της κουζίνας και να μην γρατζουνάει τα έπιπλα και τις κουρτίνες.

Θα πρέπει ακόμη να προσπαθείτε να χρησιμοποιείτε το όνομα του γατιού όσο πιο συχνά μπορείτε για να το συνηθίσει και να συνδεθεί μαζί του, μαζί σας και με το σπίτι.